TURVALLINEN  KASVUYMPÄRISTÖ

yhdessäelämisen pelisäännöillä

Toiminta

Pidämme säännöllistä yhteyttä lapselle tärkeiden ihmisten, vanhempien, sukulaisten ja ystävien, sekä muiden yhteistyötahojen, kuten sosiaaliviranomaisten ja opettajien, kanssa.

Tuemme myös lapsen yhteydenpitoa omiin, läheisiin ihmisiin. Tiiviillä yhteistyöllä pyrimme luomaan kattavan tukiverkoston lapsen kasvun ja kehityksen tueksi. 20-vuotisen toimintamme aikana olemme jo luoneet vahvan verkoston usean pääkau-punkiseudulla toimivan sosiaali-ja opetusalan ammattilaisen kanssa.

Tavoitteena on, että jokainen nuori saisi vähintään toisen asteen ammatillisen koulutuksen. Pyrimme myös siihen, että jokainen nuori suorittaisi ajokortin.

Vapaa-aika

Perhekodissamme harrastetaan sekä yksilöllisesti, että yhdessä. Tavoitteenamme on löytää jokaiselle lapselle mieluisa, omia vahvuuksia korostava harrastus.

Liikunnalliset harrastukset, kuten golf ja salibandy kuuluvat itsestään-selvyytenä toimintaamme. Jokaisen lapsen on halutessaan mahdollisuus suorittaa greencard. Kerran viikossa käymme porukalla pelaamassa sählyä. Talvella harrastamme niin laskettelua, hiihtoa, jääkiekkoa, keilailua ja muita talvilajeja. Meillä on myös kaksi clubseat kausikorttia Jokereiden peleihin.

Viikottain perhekodissamme järjestetään myös biljardiopetusta alan ammattilaisen johdolla. Lisäksi seikkailukoulutuksen saanut ohjaajamme järjestää säännöllisesti lapsille mahdollisuuden tutustua pääkaupunkiseudun monipuoliseen harrastustarjontaan. Hänen johdollaan voi kokeilla seinäkiipeilyä, kartingia, hohtokeilausta ym.

Muu toiminta

Kesäpaikkamme sijaitsee Parikkalan Uukuniemellä, Itä-Suomessa. Siellä vietämme leppoisia lomapäiviä uiden, onkien ja vain nauttien luonnonrauhasta. Uukunniemellä käymme myös talvella, koska kesäpaikka on myös talviasuttava.TAlvella nuorila on myös mahdollisuus harrastaa Uukunniemellä muun muassa moottorikelkkailua ohjatusti ja turvallisesti.

Loma-aikana käymme Tallinnassa, vanhassa kaupungisa sijaitsevalla asunnollamme. Tallinna tarjoaa nuorille monia mahdollisuuksia kuten käydä kylpylässä, tutustua vieraaseen kulttuuriin ja kokea uusia elämyksiä.